Arsip

Sosial Media GBA Center

25 July 2024

Gerakan Baca Alkitab

Jadikan Baca Alkitab Sebagai Gaya Hidup

Komitmen Baca Alkitab

1 min read

“Untuk memberikan kecerdasan kepada orang yang tak berpengalaman, dan pengetahuan serta kebijaksanaan kepada orang muda”

Amsal 1:4 (TB)

Hai shallom semua. Saya Bryan Adriano dari Tuaran, Sabah.

Saya berasa sangat bersyukur kerana telah menyertai group GBA Kids ini. Sebelum ini, saya jarang membaca Alkitab, dan hanya membaca mengikut masa yang terluang tanpa sebarang matlamat.

Namun, atas dorongan ibu saya, akhirnya saya dan adik mulai mengikuti pembacaan Alkitab di Group J5 pembacaan 2 bab sehari. Melalui sokongan daripada para host yang tidak jemu-jemu memberi dorongan kepada kami, akhirnya saya dapat menjadikan pembacaan Alkitab ini sebagai satu ketetapan yang harus saya lakukan setiap hari. Jikalau saya tidak membaca Alkitab, saya berasa kosong dan tidak lengkap.

Sekarang saya bersyukur kerana pembacaan Alkitab Perjanjian Baru yang saya ikuti di J5 kini hampir selesai. Jika diberi peluang lagi, saya ingin meneruskan pembacaan dalam Perjanjian Lama.

Terima kasih saya ucapkan kepada semua abang-abang dan kakak-kakak host yang melayani dengan penuh kasih dan kesabaran di dalam Group J5 ini.

Kesaksian Oleh : Adik Bryan Adriano (GBA Sarawak J5)

Share Artikel ini
Open chat
Butuh Bantuan!
Shalom! 👋🏻
Ingin bertanya tentang Gerakan Baca Alkitab dan pelayanannya? 🙏🏻

Kami melayani chat dari Jam 9.00 - 17.00 WIB
can't talk, whatsapp only