Arsip

Sosial Media GBA Center

22 July 2024

Gerakan Baca Alkitab

Jadikan Baca Alkitab Sebagai Gaya Hidup

Pengajaran Firman

2 min read

“Segala tulisan yang diilhamkan Allah memang bermanfaat untuk mengajar, untuk menyatakan kesalahan, untuk memperbaiki kelakuan dan untuk mendidik orang dalam kebenaran.”

2 Timotius 3:16 (TB)

SHALLOM🙏

Saya Christina, ahli GBA H9 ingin berkongsi kesaksian sekali lagi kepada rekan-rekan semua mengenai kebesaran kasih Tuhan kepada Saya Dan keluarga Saya. Saya tak habis-habis bersyukur kepada Tuhan kerna pertemukan Saya dengan GBA yang mana dapat membuat Saya puas. Membaca Firman Tuhan dengan teratur,  pasal demi pasal dapat membantu Saya mengetahui ujung pangkal kisah-kisah ajaib dan berkuasa yang terdapat dalam Alkitab. Pembacaan yang teratur dan terus menerus juga membuat Saya lebih mengenali Tuhan, dan keperibadian saya semakin dibentuk.

Selama saya mengikuti GBA, membaca Firman Tuhan berterusan,  Saya semakin ada keyakinan dalam menyampai Firman Tuhan, tidak ragu-ragu lagi mengendali ibadah keluarga pada masa pandemik sekarang ini yang mana menyebabkan PKP terjadi hingga tidak dapat beribadah di gereja dan hanya beribadah di rumah bersama keluarga. Ibadah online pun tidak dapat ikut sebab line internet di kampung saya kurang dan tidak menentu. Jalan terbuka hanyalah kendali sendiri ibadah keluarga setiap minggu. Syukur🙏berkat penyertaan Tuhan semuanya berjalan lancar.

Saya rasa semakin diberkati dengan progrem GBA,  oleh kerna itu di samping mencari jiwa baru saya terus menerus turut sama menyokong doa,  baik itu doa dalam grup maupun doa peribadi saya. Kerinduan GBA untuk menjangkau lebih ramai jiwa itu juga kerinduan saya. Tidak mudah membawa orang baru masuk GBA tapi apa yang saya harapkan dan doakan adalah semoga rekan-rekan semua yang sudah masuk GBA, terus menerus kita setia membaca Firman Tuhan dan jadikan ia santapan harian yang mengenyangkan.

Terima kasih Tuhan, Terima kasih GBA. Sekian kesaksian dari saya.

Kesaksian Oleh : Christina Amintang (Peserta GBA H9)

Share Artikel ini
Open chat
Butuh Bantuan!
Shalom! 👋🏻
Ingin bertanya tentang Gerakan Baca Alkitab dan pelayanannya? 🙏🏻

Kami melayani chat dari Jam 9.00 - 17.00 WIB
can't talk, whatsapp only