Gerakan Baca Alkitab

Jadikan Baca Alkitab Sebagai Gaya Hidup

Tetap Semangat!

2 min read

“Aku menaikkan tanganku kepada perintah-perintah-Mu yang kucintai, dan aku hendak merenungkan ketetapan-ketetapan-Mu.”   Mazmur 119:48 (TB)

Kesaksian 1

Shalom family GBA yg diberkati 🙋🏻‍♀️. Kenalkan saya Santiana peserta GBA H5.

Disini ada sedikit perkongsian saya sepanjang saya bersama GBA. Sebelum itu saya ingin mengucapkan berbanyak-banyak Terima kasih buat Team Pengurus H5 juga Host-host yang terlibat yang sentiasa memberi galakan dan api semangat untuk terus berusaha dalam menyelesaikan pembacaan Firman Tuhan.

Sepanjang saya terlibat dengan GBA ini tidak semudah yang kita sangka untuk terus sampai kegarisan penamat. Kadang ada juga saya terasa untuk berhenti apabila saya mula rasa bosan dan fikiran turut becelaru. Tetapi setiap kali saya cuba berbuat demikian saya cuba untuk lawan perasaan itu dan buka Alkitab untuk membaca dan ada perasaan yang mendamaikan dan menenang saya, dan saya jadi lupa niat untuk berhenti dan terus mengejar mana-mana Menu Harian bacaan yang saya ketinggalan. Untuk perkongsian kita semua, seperti yang saya alami setiap kali saya merasa tertekan saya akan ambil masa untuk membaca Alkitab, mendengar renungan-renungan yang dihantar setiap hari di group. PERCAYALAH walau tidak dapat menyelesaikan masalah tetapi dapat menenangkan kita dan mendekatkan lagi kita kepada Tuhan melalui doa. Mari sahabat semua kita Bersama-sama menambah pengetahuan dan terus menerus mempelajari kandungan Alkitab yang mendamaikan.

Itu saja, semoga dapat meniup semangat buat yang baru join atau yang sedang putus asa😁. Terima kasih🤝.Tuhan Memberkati Kita Semua🙏🏻.

Kesaksian Oleh : Santiana Kukoh (Peserta GBA H5)

Kesaksian 2:

Shallom dan selamat bertemu  anak- anak Tuhan, peserta GBA yang baru maupun yang lama. Syukur kepada Tuhan kita terbuka hati untuk mengikuti Gerakan Baca Alkitab. Bila saya membaca secara tertib, ada jadual diikuti, maka ada sesuatu yang semakin lama semakin saya merindui saat-saat saya meneruskan bacaan setiap hari. Terlalu banyak lagi yang saya tidak dapat fahami sehingga kini dalam pembacaan saya, tapi saya penuh yakin dengan bimbingan Roh Kudus, berbicara lewat bacaan harian saya. Teman-teman, ayuh mulakan dengan semangat kental, mohon diberikan jiwa dan raga yang rajin kerana ada saat kelekaan menyelubungi kita, sehingga ke hari 186 untuk pembacaan PL. Tetap semangat. Tuhan Yesus memberkati.

Kesaksian Oleh : Silis Tina Anthony Basil (Peserta GBA H5)

Share Artikel ini

Arsip

Event & Kegiatan

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Sosial Media GBA Center

Open chat
Butuh Bantuan!
Shalom! 👋🏻
Ingin bertanya tentang Gerakan Baca Alkitab dan pelayanannya? 🙏🏻

Kami melayani chat dari Jam 9.00 - 17.00 WIB
can't talk, whatsapp only