Gerakan Baca Alkitab

Jadikan Baca Alkitab Sebagai Gaya Hidup

Semangat Melayani Tuhan

2 min read

Hari ini saya ada kesaksian dan bagaimana ada pengalaman saya menjadi pengurus dan selalu sakit.
Sekarang, begitu lama aku menjadi pengurus di sini dan aku banyak mempelajari bagaimana aku boleh menjalani tugas sebagai pemerhati di grup D22 ini. Walaupun adakalanya pelayanan aku tidak memuaskan dan ada kesilapan semasa melayani tetapi, itu tidak membuat aku patah semangat untuk terus melayani. Sebab, aku tahu TUHAN tak pernah meninggalkan aku. Disaat aku merasakan aku ada kesilapan, aku berdoa kepada TUHAN agar aku boleh melayani tanpa ada kesilapan..😊

Begitu juga aku ada penyakit Ovarian cyst walaupun, kadang-kadang penyakit aku datang dan pergi, ia tak dapat membuat aku lemah.
Sebab, keluarga aku dan temen-teman ku dan juga host-host di sini yang memberikan aku supaya semangat dan jangan sesekali down dengan apa yang menimpa saya..

Ia sangat membuat aku lebih semangat dan melayani Firman TUHAN di WhatsApp secara online ini. Dan berdoa supaya aku diberi kesembuhan dan diberi kesehatan pada tubuh badan ini. Walaupun aku banyak kali berdoa supaya penyakit aku cepat sembuh, itu tak membuat aku berhenti untuk terus berdoa kepada BAPA. Tapi aku tau, Bapa mendengar doaku.. Bapa tau kalau aku ikhlas berdoa kepada-Nya.. Dan Ia menguji ku sejauh mana aku berdoa kepada-Nya untuk meminta kesembuhan..

Tapi, tak aku sangka, setelah selama satu tahun ini aku menderita penyakit itu, TUHAN kabulkan doaku.. 😊  Sekarang, penyakit aku sudah sembuh. Sebab aku datang ke rumah sakit dan scan apa kah penyakit itu masih melekat di rahim ku atau tak. Tapi syukur ke hadirat-Mu ya TUHAN…
Ia telah tiada di rahim ku.. doktor cakap..
Ia sudah tiada.. dan tidak bisa dilihat lagi..
Dan juga sudah sembuh…

Amin.. 🙏🏻  Sampai disini aja kesaksian aku malam ini..

Kesaksian
Enelin
Host Group D22
17 Agustus 2019

Share Artikel ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Arsip

Event & Kegiatan

November 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Sosial Media GBA Center

Open chat
Butuh Bantuan!
Shalom! 👋🏻
Ingin bertanya tentang Gerakan Baca Alkitab dan pelayanannya? 🙏🏻

Kami melayani chat dari Jam 9.00 - 17.00 WIB
can't talk, whatsapp only